У російських підручниках з історії зараз немає Київської Русі, є Древня і Московська, - Бала

Політтехнолог Віталій Бала наголошує на необхідності термінової перебудови інформаційно-просвітницької роботи в Україні і за її межами, щоб протидіяти агресивній московській пропаганді і перекручуванню історичних фактів

Таку свою позицію він висловив в ефірі Еспресо.TV

"Говорячи про інформаційну складову агресії Росії: нам треба перебудувати і почати інформаційно-просвітницьку серйозну роботу всередині країни і за кордоном. Для прикладу, ви напевно чули, що в підручнику шостого класу Російської Федерації вже немає Київської Русі, а є "Древняя Русь", потім "Московская Русь". Завдання стоїть також перед археологами Росії: почати якійсь розкопки і спробувати "зістарити" Москву на два сторіччя. Для них якось неприйнятно, що син київського князя заснував Москву. Це дуже серйозно", - зауважив Віталій Бала і наглосив, що протидіяти пропаганді і перекручуванню фактів потрібно всім світом. 

"Усі ці речі треба пояснювати, бо ми боремося за виживання своєї держави, за місце нашої країни у світі, світовому порядку і це питання має стосуватися всіх", - додав політолог.