Британія вимагає від місцевих росіян пояснити, звідки у них гроші

Британські банки звертаються до своїх російських клієнтів з вимогою "у зв'язку з санкціями проти Росії" пояснити походження своїх надприбутків

Про це заявив колишній співвласник російської мережі магазинів мобільного зв’язку «Євросеть» Євген Чичваркін, передає "Радіо Свобода".

"Я на 100% відзвітую у всьому, а що буде з тими каламутними персоналіями, які на чортзна кого купили будинки і відкрили компанії, - це питання", - написав бізнесмен.

"Я щиро радий цій перевірці і сподіваюся, що не тільки Велика Британія, але і вся Європа прошерстить всіх наших пропутінцев, чиновників і чекістів. Наскільки я розумію, інструкція банку - якщо щось не так, блокувати рахунок. І це дуже мило. Готуйтеся, товариші", - іронічно звернувся Чичваркін до співвітчизників.

40-річний Євген Чичваркін - російський мільйонер, колишній співзасновник і співвласник мережі магазинів мобільного зв’язку "Євросеть", протягом певного часу очолював московське відділення партії "Союз правих сил". Політичний емігрант, з 2008 року живе у Великій Британії, де заснував новий бізнес.