Геращенко пропонує ввести кримінальну відповідальність за заклики до ухилення від мобілізації

Особливо повинні каратися посадові особи, які закликають не виконувати обов'язок із захисту Батьківщини

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" заявив народний депутат України, радник глави МВС Антон Геращенко, передає Еспресо.TV.

Як нагадав Геращенко, минулого тижня російський президент Володимир Путін заявив про те, що хоче збільшити термін законного перебування на території Росії для громадян України з метою того, щоб якомога більше призовників могло ухилитися від мобілізації.

За його словами, нині є зовнішній і внутрішній вороги мобілізації.

"Щодня про зрив мобілізації в Україні мовлять продажні російські ЗМІ та їхні філії в Україні", - написав радник міністра МВС і додав, що Путін і його брехливі ЗМІ - це ворог зовнішній.

"Сьогодні міністр МВС Арсен Аваков опублікував новину про взяття на гарячому воєнкома Жовтневого району Харкова, який за гроші вирішував, кому бути мобілізованим, а кому ні. Продажні воєнкоми - це ворог внутрішній", - написав Геращенко.

"Зрозуміло, що це не окремий випадок, а ціла система корупції, яку ми будемо випалювати розпеченим залізом, так само як боротися і з іншими зовнішніми і внутрішніми ворогами, які  працюють на зрив мобілізації в Україні", - додав радник міністра внутрішніх справ.

Народний депутат Антон Геращенко заявив, що разом із народним депутатом Борисом Філатовим вносить на розгляд Верховної Ради проект Закону про введення кримінальної відповідальності за публічний заклик до ухилення від мобілізації.

"Це означає, що кожен громадянин України або іноземний громадянин, наприклад громадянин Росії, який закликатиме громадян України ухилятися від мобілізації, то він буде притягнутий до кримінальної відповідальності.

Особливо повинні каратися посадові особи, які закликають не виконувати обов'язок із захисту Батьківщини", - пояснив радник глави МВС.

Геращенко опублікував основні положення законопроекту і запропонував читачам обговорити всі "За" і "Проти" ухвалення цього закону в коментарях.

Нагадаємо, Верховна Рада погодила указ президента, який вводить в дію рішення РНБО щодо проведення мобілізації в 2015 році. Вона відбудеться у три черги протягом 210 діб.

У Генеральному штабі Збройних Сил України сьогодні повідомили про те, що в рамках четвертої хвилі мобілізації вже призвано 46 тисяч осіб з 52 тисяч запланованих.

Росія активно взялася за спроби зриву мобілізаційного процесу в Україні. Зокрема, нещодавно була запущена кампанія "Антимобілізація".

Тим часом, військова прокуратура вже порушила справу за фактом спроб зриву мобілізації.