Гонтарева божиться, що звільнить банки від "олігархічних" схем

Національний банк України має намір очистити банківську систему від "олігархічних" схем функціонування комерційних банків

Про це заявила голова Нацбанку Валерія Гонтарева під час зустрічі з міністром фінансів США Джейкобом Лью, повідомляє повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт НБУ.

"Ми плануємо створити умови, що унеможливлять повернення до цих схем", - сказала Гонтарева.

Вона підкреслила, що й надалі дотримуватиметься курсу реформ, які, в перспективі, мають створити сприятливе підгрунтя для розвитку сталої банківської системи України.

"Незважаючи на песимістичні прогнози, ми сподіваємося на розв’язання конфлікту на сході країни, урегулювання ситуації та стабілізацію економіки", - зазначила голова НБУ.

Крім того, співрозмовники обговорили питання подальшого фінансового співробітництва між країнами та надання США додаткової фінансової допомоги Україні в розмірі 2 млрд доларів.

Нагадаємо, що відповідно до підписаної Україною і США Декларації про наміри співробітництва у сфері надання кредитних гарантій за умови впровадження реформ в Україні уряд США готовий надати 1 млрд доларів впродовж першого півріччя 2015 року.

Ще 1 млрд доларів може бути надано за умови подальшої реалізації Україною реформ. Так у 2014 році Україні вже отримала 1 млрд доларів кредитних гарантій та 340 млн доларів допомоги.