Горбачов лякає Росію, що "холодна війна" зі США може перерости в "гарячу"

Екс-президент СРСР Михайло Горбачов висловив побоювання, що оскільки США вже "втягнули Росію в "холодну війну", не виключено, що вони можуть "зробити подальші кроки на шляху до реальної війни"

"Зараз тільки й чуєш з Америки, з Євросоюзу про санкції відносно Росії. Невже вони зовсім втратили голову? Америка взагалі "в джунглях заблукала" і нас туди тягне", - заявив Горбачов, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс".

"А якщо називати речі своїми іменами, то вона (Америка – ред.) вже втягнула нас у нову "холодну війну", намагаючись відкрито реалізувати свою генеральну ідею про тріумфаторство. А куди це всіх нас заведе? "Холодна війна" вже йде відкрито. А що далі? На жаль, я вже не можу твердо сказати, що "холодна війна" не призведе до "гарячої". Боюся, що вони можуть ризикнути", - сказав Горбачов.

При цьому він зазначив, що США та Євросоюз опинилися в "зовсім не простому" положенні: "Частина країн в Європі живе добре, а інші - дуже навіть неважно, та й залежність від США надмірна, в тому числі і Німеччини".

"Ситуація гостра, спрощувати не треба - занадто великий розкол між політиками. І, на жаль, він не зменшується, а стає все більшим," - підкреслив екс-президент СРСР.