Лукашенко не хоче перенесення "війни в Україні" на територію Росії і Білорусі

Перенесення бойових дій з території України в Росію і Білоруссю є небезпечним

Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив під час прес-конференції в Мінську в четвер, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс".

"Єдине, що я хотів би, щоб і Європа, яку ця криза хвилює, і США, і Росія, яка дуже залучена в цю кризу, і Білорусія - але ж існує небезпека перенесення цих явищ на територію Росії і Білорусі", - зазначив білоруський президент.

Лукашенко також заявив, що помітив поліпшення відносин між Білоруссю і Заходом через позицію Мінська щодо України, проте відзначив, що не "насолоджується" цим. 

"Я не дуже-то довіряю західним партнерам. Це політика, а вона брудна справа, у когось чистіше, у когось брудніше, але це політика. Сьогодні Заходу вигідна така позиція Білорусії, вони говорять нам спасибі. Я це бачу", - сказав Лукашенко.

Крім того, білоруський лідер висловився про майбутнє подальшої інтеграції в рамках Євразійського економічного союзу. Він пообіцяв сприяти їй, однак зазначив, що Мінськ залишає за собою право виходу з ЄАЕС. 

"Якщо угода не будуть дотримуватися, то Білорусь не виключає свого виходу з ЄАЕС", - підкреслив Лукашенко.

Нагадємо, сьогодні МЗС Білорусі заявило, що тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання в Україні пройде в Мінську 30 січня.