Лукашенко заявив, що реформ в Білорусі не буде "до кінця його президентства"

Білорусь не готова до різкої зміни моделі економічного розвитку

Про це заявив президент країни Олександр Лукашенко 29 січня на прес-конференції в Мінську, передає Еспресо.TV з посиланням на "Белорусский партизан".

"Та модель, яка була і існує у нас, ми від неї аж ніяк не відмовляємося - її називають соціально орієнтованою. І я від неї не відмовлюся до кінця свого президентства", - сказав глава білоруської держави.

"Не можна шарахатися ні в житті, а особливо якщо це стосується махіни держави з мільйонним населенням. Тим більше що ми бачимо причини такого становища", - додав він.

Він зазначив, що в світі існує не надто багато моделей економічного розвитку держав, і не всі вони прийнятні для Білорусі.

"Я можу запропонувати вам як мінімум дві дуже жорсткі, різкі моделі, про які будуть говорити в усіх куточках світу. Але наголошую: ви їх не витримаєте. Якщо я вам запропоную найефективнішу американську модель, то завтра вулиці будуть заповнені бойовиками, різними членами "п'ятої колони", з усіх боків до нас поїдуть, будуть нас вчити, будуть влаштовувати нам "майдани". Але найголовніше - люди залишаться голодними і без роботи", - сказав президент.

"Тому шлях шокової терапії для нас неприйнятний", - підкреслив він.