Мер Маріуполя: Міськрада не ухвалювала рішення про визнання Росії агресором

Мер Маріуполя Юрій Хотлубей заявляє, що міськрада не ухвалювала рішення про визнання Росію країною-агресором, а лише засудила дії терористів

Про це він заявив в ефірі  Еспресо.TV.

"Ця інформація не відповідає дійсності. В рішення міськради, коли були внесені пропозиції від депутата Ярошенка проголосувати з цього питання. Це було голосування на слух, без відповідної письмової пропозиції, яка повинна була бути у цій ситуації. Було проголосовано тільки про те, щоб осудити агресію, яка була з території під бойовиками так званої "ДНР" і підтримати ті рішення, які в цей день були прийняті у Верховній Раді, без будь-якої розшифровки", - пояснив Хотлубей.

За його словами, неправдиву інформацію про те, що начебто міськрада ухвалила рішення про визнання Росії країною агресором, розповсюдив депутат Олександр Ярошенко.

"Він давав інтерв’ю і коментував. Звідси різні інформації. Ми так взагалі питання не ставили. Річ йшла про те, що ми засудили агресію з боку бойовиків з території, звідки були нанесені удари по місту", - сказав мер міста.

Нагадаємо, увечері 27 січня на сайті Маріупольської міськради з'явилася інформація:Маріупольська міська рада визнала Росію країною-агресором, а "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями.

Однак сьогодні стало відомо, що з рішення міськради зникли слова про "агресію зі сходу".