Пінчук залишить Росію без труб в 2015 році

Девальвація російського рубля та антидемпінгові мита змусили одну з найбільших на Україні трубно-колісну компанію "Інтерпайп" Віктора Пінчука відмовитися в 2015 році від експорту в Росію і нарощувати поставки на інші ринки

Про це йдеться в повідомленні "Інтерпайпу", перелає Еспресо.TV.

"У нашому бізнес-плані на 2015 рік немає поставок в Росію. Девальвація рубля і антидемпінгові мита зробили поставки на цей ринок нерентабельними", - сказав директор з фінансів та економіки компанії Денис Морозов, якого цитує прес-служба.

Компанія не наводить даних про колишніх обсягах поставок в Росію. Згідно з даними, розміщеними на сайті компанії, в 2013 році Інтерпайп оцінювала свою частку на російському ринку в 10 відсотків.

Морозов назвав пріоритетними ринки Європи, Америки, Близького Сходу та Африки.

"Протягом декількох років компанія планомірно збільшувала частку цих регіонів у загальному обсязі продажів. Ми очікуємо, що за підсумками поточного року сукупна частка цих регіонів перевищить 60 відсотків", - сказав Морозов.

Він також додав, що основну частку постачань до Європи складають безшовні труби, які як і раніше обкладаються митом у розмірі 13 відсотків. "Скасування саме цього мита є для нас критичною", - сказав Морозов.

Україна розраховує збільшити експорт своєї продукції на європейський ринок в рамках підписаного в минулому році угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС.

За даними Державної служби статистики, у січні-листопаді 2014 частка поставок українських товарів до Росії знизилася до 18,7 відсотка з 24,2 відсотка у 2013 році, а на ринок ЄС - зросла до 31,7 відсотка з 26,3 відсотка роком раніше.