У Мінооборони розповіли, як видаватимуть "премії" за знищену техніку терористів

У Міністерстві оборони України розповіли про механізм отримання бійцями АТО виплат за знищену техніку терористів

Про це в ході брифінгу заявив в.о. начальника головного управління по роботі з особовим складом Збройних сил України Олександр Голоднюк, передає Еспресо.TV.

"Ці кошти (матеріальне винагородження за знищену техніку супротивника,- ред) будуть виділені на підрозділ, який виконував це бойове завдання. Якщо це буде батальйон, то кошти отримає батальйон. Якщо це завдання виконала бригада або інший підрозділ, то кошти отримає саме вона. Командир підрозділу знає, хто з його підлеглих, яке завдання виконав і наскільки успішно. Відповідно і буде видаватися матеріальне заохочення",- розповів Голоднюк.

"Люди в зоні АТО виконують свої бойові обов’язки в різних умовах. Є різні супіні важкості перебування у зоні бойових дій. Хтось виконує більше саме небезпечних бойових завдань, хтось менше, тому в цій постанов і передбачено різні  найбільші виплату за безпосередню участь у бойових діях",- повідомили в Міноборони.

Крім того, у міністерстві нагадали, що це й досвід використовували і раніше, адже він активно запроваджувався і в роки Другої світової війни. 

Також Голоднюк повідомив, що остаточного механізму втілення цієї постанови в життя ще не розроблено.

Нагадаємо, вчора міністерство оборони оприлюднило тариф, що передбачає грошову винагороду за знищену військову техніку супротивника.