В Одесі двох співробітників Нацбанку звинувачують у крадіжці 11 зливків золота

Приморська райпрокуратура Одеси висунула звинувачення двом співробітником облуправління Нацбанку України у привласненні майна в особливо великих розмірах

Про це сьогодні повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області, передає Еспресо.TV.

Як зазначається, йдеться про викрадення зі сховища облуправління НБУ 11 зливків золота.

"Зокрема, повідомлено про підозру у службовій недбалості керівнику одного із структурних підрозділів УНБУ в Одеській області за ознаками ч. 2 ст. 367 КК України. Оскільки встановлено, що саме він створив достатні умови для скоєння кримінального правопорушення у стінах облуправління, а саме фактично унеможливив розкриття злочину по гарячих слідах і повернення присвоєних матеріальних цінностей", - зазначається в повідомленні.

Крім того, прокуратура повідомила про підозру співробітнику банківської установи у привласненні майна в особливо великих розмірах, що передбачено ч. 5 ст. 191 КК України. Цей співробітник управління НБУ "прийняв від невстановленої особи, оцінив 11 зливків золота 999-ї проби та видав документи про отримання готівки в обсягу 5,4 мільйонів гривень у касі банку".

"Будучи обізнаним з особливостями системи охорони та несумлінного ставлення до порядку зберігання матеріальних цінностей з боку керівництва установи, він привласнив золоті зливки", - підсумували в облпрокуратурі.

Досудове розслідування триває.