Брассер напише Лаврову листа щодо Савченко

Президент ПАРЄ Анн Брассер напише листа міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову щодо незаконного ув'язнення української льотчиці Надії Савченко

Про це заявила сама Брассер в ефірі телеканалу "Дождь", повідомляє Еспресо.TV з посиланням "РИА Новости".

"Вона стала членом української делегації вже після того, як була арештована, але ми вивчили ситуацію. Її обрали, і з понеділка вона член ПАРЄ, як член української делегації. Відповідно до міжнародних протоколів, вона перебуває під захистом депутатського імунітету. Тобто їй повинна бути надана можливість відвідувати наші засідання, на жаль, вона зараз це зробити не змогла", - сказала Брассер.

Президент ПАРЄ заявила, що має намір написати главі МЗС РФ лист щодо Савченко.

"Якщо російська судова влада вирішить утримувати її в ув'язненні, вона повинна буде звернутися з проханням про зняття депутатського імунітету, така процедура. Про це я збираюся написати пану Лаврову, так як він відповідає за забезпечення імунітету", - додала вона.

Зазначимо, що ПАРЄ під час зимової сесії схвалила дві резолюції, в яких йдеться про необхідність звільнення Надії Савченко, а також наклала політичні санкції на Росію.

У відповідь делегація Рjcsz заявила, що припиняє будь-які контакти з асамблеєю.

Крім того, президент ПАРЄ Анн Брассер  закликала російську владу або звільнити українського депутата в ПАРЄ Надію Савченко, або ініціювати знаття з неї імунітету. Голова ПАРЄ також оголосила про намір намір направити спеціальну місію в Росію для вивчення ситуації з українською льотчицею Надією Савченко, обвинуваченої у причетності до загибелі двох російських журналістів на Донбасі.

Читайте також: Путін виставив Савченко на торги.