Британія викликала російського посла через бомбардувальники ТУ-95 над Ла-Маншем

Міністерство закордонних справ Великої Британії викликало російського посла для пояснення ситуації з появою двох стратегічних бомбардувальників ТУ-95 над протокою Ла-Манш

Британський МЗС заявив у четвер, 29 січня, що політ військових літаків недалеко від південного узбережжя країни викликав перешкоди для цивільної авіації. Крім того, Лондон відзначає збільшену кількість польотів військово-повітряних сил Росії за межами власного повітряного простору, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

Як заявив агентству AFP представник Управління цивільної авіації Великої Британії, йому невідомо, на якій підставі стверджується, що російські літаки завадили цивільному авіасполученню в регіоні. Він також припустив, що перешкоди для повітряного транспорту в аеропорту маленького міста Борнмут могли створити два винищувачі Typhoon, які були 28 січня підняті в повітря для перехоплення російських бомбардувальників.

Газета Daily Telegraph підкреслює, що літаки Ту-95, що летіли над Ла-Маншем, не вторгалися в повітряний простір Великої Британії.