Бжезинський: Ескалація конфлікту на сході України відбувається через “нетерплячку Путіна"

Якби не було ніяких санкцій, то у Росії були б розв’язані руки в ліквідації незалежності України

Про це заявив колишній радник з нацбезпеки президента США Джима Картера Збігнев Бжезінський, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНН.

“Ставки у нинішній великій геополітичній грі набагато вищі, ніж незалежність України. Якби Росії вдалося реалізувати сценарій ліквідації незалежності Україні, то у неї була б велика спокуса повторити його в країнах Балтії”, — відзначив колишній радник президента США.

Він високо оцінив останнє рішення Європейського Союзу про розширення санкцій відносно Росії, щоб покарати її у зв’язку з конфліктом у східній Україні.

Коментуючи нинішню ескалацію конфлікту на сході України, Бжензінський однозначно ствердив, що причиною є “нетерплячка Путіна”. На думку фахівця, саме провал “кримського сценарію” (захоплення півострова без єдиного пострілу) змушує президента РФ збільшувати військовий тиск на Україну.

Як відомо, 29 січня Європейський Союз розширив список осіб та організацій, на які поширюються санкції у зв’язку з конфліктом в Україні. Міністри закордонних справ країн ЄС також домовилися, що продовжать візові та фінансові санкції, запроваджені у березні 2014 року до вересня цього року. Ці санкції стосуються 132 осіб та 28 компаній і організацій.