Ісламісти атакували єгипетські міста на Синайському півострові. Загинули десятки людей

В результаті серії нападів ісламістів у провінції Північний Синай в Єгипті загинули щонайменше 26 осіб

За допомогою мінометів, вогнепальної зброї і щонайменше одного замінованого автомобіля в кількох містах були атаковані контрольно-пропускні пункти, поліцейські офіси і армійські бази, передає Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

Десятки людей отримали поранення.

Відповідальність за напади взяло на себе угруповання, пов'язане з бойовиками "Ісламської держави". Члени угруповання закликали єгиптян протестувати проти президента Сісі.

Після повалення президента Єгипту Мохаммеда Мурсі в 2013 році Синай перетворився на один з головних осередків опору ісламістських угруповань новій військовій владі країни.

За останні два роки в різних районах Синая періодично спалахували сутички між ісламістами та урядовими військами.

У жовтні після нападу на КПП, в результаті якого загинули десятки солдатів, у Північному Синаї були оголошені надзвичайний стан і комендантська година.

Напруженість зросла в країні минулого тижня, коли єгиптяни відзначали третю річницю революції 2011 року, в результаті якого був повалений тодішній лідер Хосні Мубарак.

У неділю щонайменше 16 людей загинули в зіткненнях з поліцією в Каїрі.

Велика частина жертв припала на протести в східних передмістях єгипетської столиці, де сильні позиції забороненого ісламістського руху "Брати-мусульмани".

Влада скасувала офіційні заходи, приурочені до річниці початку народного повстання, і посилили заходи безпеки по всій країні.

Однак цих заходів виявилося недостатньо, щоб запобігти кровопролитним зіткненням між поліцією і демонстрантами.