Керівник "Амстору": "Смарт-Холдинг" лише завдав мережі збитки

Втрата товарообігу мережі "Амстор" становить 6 млн. грн щодня, і винен у цьому виключно "Смарт-холдинг"

Про це в інтерв'ю журналістам заявив Олександр Вагоровський, керівник роздрібного бізнесу мережі "Амстор", пише "УкрРудПром". 

За словами Олександра Вагоровського, "Смарт-холдинг" нічого не вкладав у мережу.
"Інвестицій - нуль. Оборотні кошти - позикові. Банки зможуть це підтвердити. Всі бізнес-ініціативи виходять від нас, від "Амстора". У 2010-2014 рр у створення та оснащення торгових центрів ми вклали понад 110 млн. грн. своїх коштів. Де тут "Смарт" - не зрозуміло ", - сказав Олександр Вагоровський.

Він також стверджує, що частка "Смарт-холдингу" в торговій мережі "Амстор" оскаржується в судах.
"У питанні про частку "Смарт-холдингу" крапку повинен поставити суд. Наприкінці 2009 року на "Амстор" чинився тиск в стилі "Смарта": кримінальні справи, обшуки в магазинах, допити і залякування. Суди тривають і зараз ", - підкреслив керівник мережі.

Олександр Вагоровський також зазначив, що співпраця зі "Смартом" вилилася в репутаційні і фінансові втрати.
"Під час Майдану через неоднозначну репутацію Новинського люди стали менше ходити в магазини у Києві, а у Львові довелося взагалі закрити два успішних проекти. Чисті фінансові збитки перевищили 10 млн. грн ", - підкреслив Вагоровський.

Крім того, через позицію "Смарт-холдингу" не було укладено перспективну угоду з придбання мережі супермаркетів "Перехрестя".

Але найбільші втрати, вважає Олександр Вагоровський, спричинило рейдерське захоплення магазинів мережі "Смарт-холдингом" 31 грудня 2014 року. За його оцінками, за 20 днів втрати обороту склали близько 120 млн. грн. Це - втрачена вигода постачальників, орендарів, а також невиплачені зарплати численного колективу.

Провину за простой магазинів Олександр Вагоровський повністю покладає на "Смарт-холдинг", оскільки господарська діяльність заблокована через фальсифікації документів підприємства.

Топ-менеджер відзначає, що тлі простою магазинів "Смарт-холдинг" витрачає мільйони на супровід рейдерського захоплення: юридичну підтримку, участь озброєних осіб, піар.
"Бізнес-логіка в діях" Смарт-холдингу "відсутня, зате присутня логіка рейдерів - забрати і вивести в кеш", - сказав Олександр Вагоровський.

Нагадаємо, 31 грудня торгові центри мережі "Амстор" в Запоріжжі, Маріуполі, Києві та інших містах були заблоковані озброєними людьми під керівництвом представників "Смарт-холдингу".
Роздрібна мережа "Амстор" була створена в 2003 році Володимиром Вагоровським. Оборот мережі в 2013 році склав 4 млрд. грн. Мережа об'єднує 37 торгових центрів, з яких 17 знаходяться в зоні "АТО" і не контролюються менеджментом та власниками компанії.