Кучма: У переговорах контактної групи в Мінську повинні брати участь Плотницкий і Захарченко

Екс-президент України Леонід Кучма наполягає на тому, що в переговорах тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі для прийняття будь-яких рішень мають брати участь лідери Донецької та Луганської "народних республік"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
 
"Наша позиція чітка і ясна. По-перше на цій зустрічі остаточної якийсь додаток можна підписати до тих меморандумів, але повинні бути Захарченко та Плотницкий - ті люди, які підписували ці документи, які мають якісь повноваження. А з Пушіліним там , Дейнего, нехай працюють експерти", - сказав Л.Кучма журналістам у п'ятницю в Києві.

Він підкреслив, що позиція української сторони в переговорах щодо необхідності виконання досягнутих в Мінську у вересні 2014 року домовленостей залишається незмінною.

Нагадаємо, сьогодні у Мінську мало відбутися засідання тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі. Посланці "ДНР" і "ЛНР", якими виявилися Денис Пушилін і Владислав Дейнего, не дочекались переговорів у Мінську і вилетіли до Москви, заявивши, що зустріч не відбулася через відсутність української сторони.

Однак в МЗС України заявили, що Київ та інші члени тристоронньої контактної групи готові проводити зустріч у Мінську тільки з підписантами Мінського протоколу та меморандуму.