Кучма завтра збирається на переговори у Мінськ

Другий президент України Леонід Кучма прогнозує, що черговий раунд переговорів тристоронньої контактної групи в Мінську з врегулювання ситуації на Донбасі відбудеться 31 січня

Про це він сказав журналістам, передає Еспресо.TV з посиланням на "Українські новини".

"Передбачається завтра наша поїздка. Поки що збираємося вранці поїхати", - сказав Кучма, який офіційно представляє Україну на переговорах у Мінську.

При цьому він  зазначив, що поки ведеться підготовча робота і консультації щодо позицій всіх сторін.

Кучма підкреслив, що ні в якому разі українська сторона не буде відходити від домовленостей, досягнутих в Білорусі у вересні 2014 року.

"Головне завдання - що треба зробити для виконання того протоколу. Якісь уточнення можуть бути, але принципова позиція наша така", - підкреслив колишній президент.

Кучма зазначив, що пріоритетними завданнями на поточний момент залишаються: припинення вогню, відведення озброєння на раніше позначені позиції, а також вирішення соціальних проблем.

Він висловив надію на те, що в ході переговорів вдасться досягти прогресу.

Нагадаємо, сьогодні у Мінську мало відбутися засідання тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі, однак зустріч так і не відбулася.

Представники  "ДНР" і "ЛНР" заявили, що зустріч не відбулася через відсутність української сторони.

Однак в МЗС України заявили, що Київ та інші члени тристоронньої контактної групи готові проводити зустріч у Мінську тільки з підписантами Мінського протоколу та меморандуму.