Нові кадри для Мін'юсту будуть шукати провідні HR-компанії, - нардеп

Вперше в історії українського уряду оновлення кадрового складу органів юстиції проводитимуть Міністерство юстиції спільно з провідними міжнародними HR-компаніями, які погодилися надати відповідну допомогу на безоплатній основі

Разом з ними будуть сформовані критерії відбору кандидатів і проведення власне конкурса на заміщення вакансій. Кадрова ротація є частиною інституційної реформи Мін'юсту, повідомив в ефірі радіо "Ера-ФМ" народний депутат України від фракції "Народний фронт" Ігор Алексєєв, пишуть "Українські Новини".

За його словами, в рамках реформи чисельність підрозділів системи юстиції скоротиться в 2 рази, з існуючих 45 до близько 25 департаментів. При цьому штат центрального апарату Мін'юсту зменшиться на 20%, а територіальних органів юстиції на 10%. "Дані заходи приведуть до економії коштів Державного бюджету України в розмірі близько 80 млн гривень", - зазначив народний депутат.

Він також додав, що в рамках реформи органи місцевого самоврядування та приватні виконавці отримають частину повноважень органів юстиції. При цьому Ігор Алексєєв підкреслив, що буде введена нова система бонусів для державних виконавців, яка буде обчислюватися за результатами якості їх роботи. Це стимулюватиме виконавців працювати ще ефективніше і результативніше.

Найближчим часом Мін'юст визначить області, в яких буде запущений пілотний проект передачі функцій надання реєстраційних послуг на місця. "Ключовою метою всіх цих заходів є виключення корупційної складової і наближення адміністративних послуг до звичайних громадян, зробивши їх більш прозорими і доступними", - резюмував Ігор Алексєєв.