Піаніст: Ми протестуємо не проти російської музики, а проти путінських підписантів

Український піаніст Павло Гінтов не розуміє, як російські митці можуть підтримувати політику Путіна, оскільки не уявляє собі, "як може бути музикант настільки безсердечним і бездушним"

Про це він розповів в ефірі "Нічного телеекспресу" на Еспресо.TV

"У нас тут в Нью-Йорку постійно відбуваються протести, не тільки тут, а й в інших містах Америки проти так званих "підписантів", тобто тих артистів, які підписали знаменитий лист на підтримку агресивної політики Путіна і анексії Криму. Почалося це ще з весни. Зараз дуже активні протести були, вони тривають і будуть до середини лютого тривати. Справа в тому, що зараз на гастролях в Америці знаходиться Валерій Гергієв, один з основних наших антигероїв, також Анна Нетребко, яка проспонсорувала Олега Царьова, давши йому чек на мільйон рублів і також піаніст Денис Мацуєв, який тут грав у середу. Кожен концерт, опера супроводжувалися протестами", - зазначив Гінтов і розповів подробиці інциденту, який стався у вівторок біля "Карнегі Холу".

"Один із протестів був біля "Карнегі Холу" у вівторок, і нам вдалося побачити музикантів Маріїнського театру. Ми всіляко підкреслюємо, що не протестуємо проти музикантів, не протестуємо проти російської музики аж ніяк. Я сам закінчив Московську консерваторію, я дуже люблю моїх колег в Росії, особливо тих, які залишилися людьми, співчувають нам. Але ті музиканти, які виходили і бачили нас, ми стояли з прапорами України, з плакатами:

"Маестро, Ви фальшивите" або "Руки геть від України" тощо. Вони побачили ці плакати, мабуть, їм стало прикро, стали відпускати неприємні репліки, які я описав на сторінці ("Валіть в Хохляндію!", "Коли ви вже здохнете", - Ред.). Вони мене глибоко вразили, тому я не уявляю собі, як може бути музикант настільки безсердечним і бездушним", - підсумував піаніст Павло Гінтов.

Нагадаємо, раніше на своїй сторінці у "Фейсбуці" Павло Гінтов повідомив, що музиканти з Петербурга побажали українцям "валити в Хохляндію і здохнути".