Під консульством Росії в Латвії пройшов одиночний пікет проти Путіна та агресії Росії щодо України

Вчора невідомий чоловік півгодини пікетував Генеральне консульство Росії в латвійському місті Лієпаї. За його словами, він протестував проти підтримуваних Росією військових дій в Україні

Під час свого одиночного пікету чоловік не викрикував гасла, а мовчки тримав у руках плакат з написом, в якій президент Росії Володимир Путін був названий непристойним словом, передає Еспресо.TV з посиланням на Delfi.lv.

"Я обіцяв українським друзям, що зроблю це. Не можна просто сидіти в твіттері і колупатися. Якщо ти не боягуз, то ставлення треба висловлювати відкрито. Думаю, що в Латвії ставлення треба висловлювати не лише за допомогою пікетів, незабаром потрібно буде робити і щось більше. На жаль, така реальність", - заявив протестувальник.

Генеральне консульство Росії відреагувало на акцію різко: до учасника акції вийшов працівник консульства, який, як стверджує сам пікетувальник, вилаяв його і погрожував фізичною розправою, а потім просив співробітника муніципальної поліції забрати чоловіка, тому він висловлює неповагу до Росії та її президента.

Пізніше стало відомо, що з пікетувальником спілкувався радник консула Генерального консульства Олександр Долгополов. Він висловив обурення з приводу акції протесту, яка "не узгоджена з місцевою владою". Коли у радника консула запитали, чи погрожував він пікетників, він сказав: "Ніхто йому не погрожував, хто вам це сказав? Він може сказати багато чого. Подивіться, який він плакат тут виставив. Якби йому хтось погрожував, то він би тут не стояв".

Незабаром до поліції самоврядування приєднався екіпаж державної поліції. Поліція зняла протестуючого, записала його дані, але оскільки чоловік закон не порушував, після пікету він спокійно покинув місце проведення одиночного пікету.