Полтавська міськрада не визнала Росію агресором. "Правий сектор" запропонував меру відправитися в АТО

Міськрада Полтави не захотіла визнати Росію агресором, а "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив народний депутат України Сергій Каплін, повідомляє Еспресо.TV

"Сьогодні міськрада Полтави голосувала за рішення визнати "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями, а Росію - агресором. Результат - рішення не підтримано. Навіть мер голосував проти", - написав нардеп.

Водночас місцева преса повідомляє, що після цього присутні на сесії представники "Правого сектора" запропонували міському голові Олександру Мамаю самому вирушити в зону АТО.

"Президію оточили люди, які представилися учасниками АТО. Міський голова попросив пред'явити документи. Двоє чоловіків у камуфляжі (у одного шеврон ДУК" Правий сектор") сказали, що вони учасники воєнних дій, в одного є поранення. Далі один з них включив телефон і показав своє фото з Дмитром Ярошем у лікарні. Далі він сказав, що саме Ярош дав доручення приїхати до Полтави і розібратися тут з "бардаком", - інформує видання "Полтавщина".

Далі чоловіки почали пропонувати меру міста поїхати в зону АТО "прямо зараз". Там йому пообіцяли видати автомат, бронежилет і каску. Нарешті представник Полтавського госпіталю показав документ одного присутнього в залі учасника АТО. Більше документів не було. Після того, як пристрасті вляглися, сесія продовжилася, а сторони розійшлися", - повідомляє видання.

Нагадаємо, що 27 січня Верховна Рада України визнала Росію країною-агресором, а сьогодні Маріупольська міськрада, після публічних суперечок з громадскістю, із другої спроби таки назвала Росію агресором.