РНБО: Українські військові сьогодні не вели активних боїв у районі Донецька і не причетні до теракту в місті

Збройні Сили Україїни сьогодні не вели активних бойових дій близько Донецька і не причетні до обстрілу пункту видачі гуманітарної допомоги

Про це заявив заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Польовий, повідомляє Еспресо.TV

"Українська артилерія ніколи не вела і не веде вогонь по житлових районах міста. Українська армія сьогодні не вела активних дій у районі Донецька. Цілями для наших військовослужбовців є тільки бойовики і їхні позиції за межами населених районів", - сказав він.

За словами Польового, РНБО розцінює обстріл бойовиками людей у Донецьку цей, як провокацію, спрямовану на зрив мирних переговорів у Мінську.

Польовий нагадав, що вчора бойовики повідомили про затримання групи з трьох росіян, які обстрілювали місто з пересувної мінометної установки. 

Нагадаємо, сьогодні в м. Донецьк було обстріляно тролейбус маршруту № 14 по проспекті Матросова і палац культури ім. Куйбишева, поруч з яким знаходиться пункт роздачі гуманітарної допомоги "Фонду Ріната Ахметова". За попередніми даними, щонайменше семеро людей загинули.

Зараз пункт роздачі гуманітарної допомоги закритий.