Російський Центробанк різко знизив ключову ставку. Рубль "покотився" до нових антирекордів

Долар і євро в Росії посилили зростання, оновлюючи максимуми з грудня на "Московської біржі", долар досягав 70 руб., євро перевищив 81 руб

Так ринок відреагував на несподіване рішення Центробанку Росії знизити ключову ставку до 15% річних, пише "Інтерфакс-Україна".

Центробанк повідомив, що за підсумками засідання ради директорів знизив ключову ставку тижневого репо на 2 процентних пункту, до 15% річних. Практично всі експерти очікували збереження ставки на колишньому рівні.

У першу хвилину після публікації рішення ЦБ РФ за ставкою долар США злетів до рівня 70,45 руб за долар, додавши в цей момент 1,72 рубля; євро виростав до 79,77 руб за євро, піднявшись на 2,1 рубля.

Нагадаємо, сьогодні рада директорів російського Центробанку знизила ключову ставку з 17% до 15%, говориться в повідомленні регулятора. Як наголошується в повідомленні банку Росії, попереднє різке підвищення ставки - з 10,5 до 17% річних - призвело "до стабілізації інфляційних і девальваційних очікувань" в тій мірі, в якій розраховував регулятор.