Росію хочуть повернути у ПАРЄ за спецзапрошенням

Російська делегація може повернутися до складу Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) за спеціальним запрошенням

Про це в інтерв'ю російській газеті "Коммерсантъ" повідомив глава моніторингового комітету ПАРЄ Штефан Шеннах, передає Еспресо.TV.

"Я вже говорив з генсеком Ради Європи, веду роботу з дипломатами. Протягом двох тижнів я проведу всю необхідну підготовчу роботу в своєму комітеті, щоб ми могли піти іншим шляхом. Я зроблю все, щоб повернути російську делегацію якомога раніше - за спеціальним запрошенням", - сказав Шеннах, який доречі  у квітні минулого року пропонував позбавити Росію права голосу в ПАРЄ.

Він зазнався, що позбавлення голосу Росії в ПАРЄ стало для нього "повною несподіванкою".

У квітні минулого року позбавити Росію права голосу запропонував саме Шеннах. "У вівторок я мав десять голосів на своєму боці, а вже в середу - десять голосів на протилежному. І це стало повною несподіванкою. Я відразу заявив, що це абсолютно невірне рішення. І потім, відкриваючи дебати, особисто просив парламентаріїв підтримати мій варіант", - сказав представник ПАРЄ.

Нагадаємо, раніше ПАРЄ вирішила позбавити  Росію права голосу в асамблеї до квітня.

Згодом  голова Комітету з міжнародних справ Держдуми РФ Олексій Пушков повідомив, що Росія зупиняє свою участь у ПАРЄ до кінця цього року.