Суд відсторонив від посад екс-керівників "Беркута" за підозрою в силовому розгоні Майдану

За клопотанням Генеральної прокуратури України Печерським районним судом у Києві прийнято рішення про відсторонення від займаних посад керівників "Беркута", які підозрюються в силовому розгоні мирної акції протесту та побитті студентів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Генпрокуратури України.

"Це обумовлено тим, що окремі особи в даний час займають керівні посади в полку міліції громадської безпеки особливого призначення ГУ МВС України в м. Києві (колишній "Беркут"), а один з них взагалі очолив цей підрозділ", - пояснює прес-служба ГПУ.

Таким чином, у прокуратури є достатньо підстав вважати, що підозрювані, перебуваючи на своїх посадах, будуть протиправно перешкоджати встановленню об'єктивної істини у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, 27 січня 2015 року  Генеральною прокуратурою України у кримінальному провадженні за фактом силового розгону 30 листопада 2013 року  мітингу на Майдані Незалежності та побиття студентів повідомлено про підозру чотирьом командирам підрозділів полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУМВС України в місті Києві за ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК України (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням фізичного насильства) і за ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади працівниками правоохоронних органів, що супроводжувалися насильством, застосуванням спеціальних засобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями).