У будинку заарештованого заступника глави Меджлісу проводять обшук

У будинку арештованого напередодні заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза проводять обшук

Про це повідомляється на сторінці представництва Меджлісу кримськотатарського народу  у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV .

За даними заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла, обшук у будинку Чийгоза, розташованого у Бахчисараї, розпочався 30 січня близько 7-ї ранку за місцевим часом.

Однак родичам заарештованого і господарям будинку не говорять, що конкретно шукають. "До будинку під'їхали два білих мікроавтобуси, вийшли люди з автоматами, в масках, увійшли у двір. Собака почав гавкати і кидатися на них. Вони хотіли собаку пристрелити, але я вчасно вискочив на вулицю і відтягнув собаку від них", - розповів зять Ахтема Чийгоза Ільяс. За його словами, силовики зайшли в будинок, зачитали ордер на обшук, всіх, крім дружини Ахтема Чийгоза, змусили піти, передає видання "Крим. Реалії".

Озброєні силовики оточили будинок Чийгоза зовні по периметру, не підпускають до житла нікого. Людей, які почали збиратися під будинком, просять триматися подалі.

Зазначимо, що слідчі заходи проводять у рамках кримінальної справи за ч. 1 ст. 212 ("організація масових заворушень") Кримінального кодексу РФ.

Біля будинку Чийгоза зібралися представники Бахчисарайського регіонального меджлісу, який

Нагадаємо,  Ахтема Чийгоза заарештували 29 січня. За словами представника Слідчого комітету РФ, Чийгоз затриманий за підозрою в участі і організації масових заворушень.

Зокрема, йому закидають організацію  мітингів під кримським парламентом за участю представників Меджлісу 26 лютого 2014 року.

Чийгозу  обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року.