У Клімкіна заявляють про готовність брати участь у засіданні контактної групи в Мінську

Міністерство закордонних справ України готове брати участь у засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську сьогодні або завтра

Про це сьогодні під час брифінгу повідомила заступник глави МЗС з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, передає Еспресо.TV з посиланням на "РБК-Україна".

"МЗС готовий до засідання тристоронньої контактної групи, група чекає узгодження документу, який буде розглядатися під час засідання тристоронньої контактної групи. Попередньо дійсно є домовленість про проведення засідання сьогодні-завтра, тобто ми готові в будь-який час",- заявила Зеркаль.

За її словами, документ, який зараз узгоджується, буде стосуватися відведення важкого озброєння.

"Документ буде стосуватися виконання мінських домовленостей, відвід техніки",- сказала  Зеркаль.

Разом з тим, у спеціальній моніторингової місії (СММ) ОБСЄ повідомили, що не мають інформації про учасників зустрічі тристоронньої контактної групи щодо ситуації в Україні.

"СММ не приймає безпосередньої участі у мінських переговорах і роботі тристоронньої контактної групи", - повідомили агентству "Апостроф" в прес-службі місії, зазначивши, що СММ "тільки спостерігає за переговорним процесом".

Нагадаємо,  вчора в білоруському МЗС повідомили, що на 30 січня у Мінську планується засідання контактної групи по Україні, однак сьогодні цю інформацію не підтвердили.

"ДНР" і "ЛНР" підтвердили готовність до участі в переговорах контактної групи, хоча до цього заявляли, що не братимуть участь в засіданнях контактної групи в Мінську.