Wall Street Journal: Microsoft хоче перехопити в Google контроль над Android

Знайомі із ситуацією джерела Wall Street Journal стверджують, що відомий стартап Cyanogen отримав від Microsoft значний транш в $ 70 мільйонів

Одна з цілей інвестиції - це зменшення контролю Google над Android, повідомляє WSJ в матеріалі, перекладеному Geektimes.ru. При цьому розмір грошового впливу може бути значно збільшений пізніше за рахунок інших стратегічних інвесторів, імена яких не називаються передає Еспресо.TV.

Хоча оглядачі WSJ посилаються на "інформовані джерела", привід задуматися про майбутнє Android минулого тижня дав глава Cyanogen КІРТ МакМастер, заявивши журналістам на ІТ-заході: "Ми збираємося забрати Android у Google".

Трохи раніше МакМастер оголосив, що Cyanogen отримав фінансування в $ 30 млн, а через день після своєї сміливої заяви він же збільшив отриману суму, відзвітувавшись в отриманні інвестицій вже в $ 100 млн. Можливо, що мова і йде про гроші Microsoft. Ніяких коментарів від жодної зі сторін на даний момент немає.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Cyanogen відхилив пропозицію Google про покупку стартапу. Блог TheInformation стверджує, що сума угоди становила $ 1 млрд.