Замміністра оборони: В "Айдара" цілий комплекс проблем, але їх можна вирішити цивілізованим шляхом

Заступник міністра оборони Петро Мехед пояснив, через що саме бійці батальйону "Айдар" пікетували оборонне відомство

"Я встиг поспілкуватися з хлопцями, які ще були на Майдані, з матерями загиблих хлопців – там дійсно є цілий комплекс проблем", - розповів він в ефірі Еспресо.TV.

Одна вирішувати проблеми потрібно не пікетами і погрозами, впевнений заступник міністра.

"Їх можна вирішити цивілізованим шляхом, якщо кожен, хто приходив сьогодні, звернеться до громадської приймальні, яка розташована у нас в Будинку офіцерів на Грушевського. Якщо ми будемо знати проблему кожного, тоді будемо вирішувати", - сказав він. 

Петро Мехед пояснив, що основна пробема - втрата печатки, через що батальйон не міг вести свою господарську діяльність. 

"Проблему була в основному в тому, що командир т.в.о. не мав печатки і не міг дати відповідні довідки особовому складу, також довідки зі статусом учасника бойових дій. Це стосується і поранених, і сімей, які втратили своїх синів і батьків", - пояснив замміністра. 

На сьогодні, за словами військового офіцера, учасники батальйону всі кошти отримали. 

"Гроші хлопці отримали вже. Працюють відповідні офіцери з Генштабу безпосередньо в батальйоні для того, щоб усі недоліки, які існували раніше, були вирішені. Крім того, військова служба правопорядку працює над тими фактами, які ми отримали стосовно порушення військової дисципліни певними військовослужбовцями", - зазначив Петро Мехед. 

Нагадаємо, сьогодні з’явилось повідомлення, що 24-й окремий штурмовий батальйон "Айдар" сухопутних військ збройних сил України, який офіційно підпорядкований Міністерству оборони і діє в Луганській області в складі підрозділів АТО, розформовано.

Однак на офіційній сторінці "Айдару" у "Фейсбуці" повідомляється, що "будь-які інформаційні повідомлення про розформування нашої військової частини є провокацією".

Через це сьогодні зранку "айдарівці" вийшли на пікет під будівлю Міноборони проти розформування батальйону. Зокрема, вдень "Айдар" перекрив Повітрофлотський проспект, однак уже пообіді учасники пікету вирішили розійтися і зібратися наступного разу 2 лютого.

Тим часом, у Міноборони України заявили, що "Айдар" не розформують, а навпаки посилять.