ЗМІ: Донька Путіна лобіює багатомільярдний проект

Катерина Володимирівна Тихонова, яка очолює організацію працюючу над розширенням Московського державного університету, є дочкою президента Росії Володимира Путіна

Про це повідомив Слон з посиланням на Reuters.

На питання про те, чи пов'язана дочка Путіна з проектом МГУ, прес-секретар президента Дмитро Пєсков сказав: "Я не знаю. Це не моя робота. Я займаюся президентом, а не його дітьми".

МГУ має намір розширити територію вузу більш ніж на 240 гектарів в престижному районі між проспектом Вернадського і Мічурінським проспектом. До кінця 2018 там планується побудувати науково-технологічну долину МГУ, де може бути побудовано як мінімум 550 тис. кв. м житла, а також навчальні корпуси та гуртожитки. Проект оцінюється як мінімум в $ 1,7 млрд.

РБК 28 січня опублікував статтю про девелоперський проект розширення МГУ, який є одним з найпрестижніших університетів Росії. Журналісти видання написали, що Тихонова очолює організацію "Іннопрактика", що бере участь у розробці проекту вартістю в $ 1,7 мільярда.

У статті під заголовком "Хто стоїть за розширенням МГУ" про прямий зв'язок проекту з Путіним не йдеться. Журналісти лише відзначили, що в ньому беруть участь кілька впливових бізнесменів, сама Тихонова відповідати на питання агентства відмовилася.