У Мінську зустріч контактної групи почалася без терористів

У Мінську розпочалася зустріч контактної групи з врегулювання ситуації в Україні, але представники "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін і Владислав Дейнего на неї не з'явилися, висунувши президенту України нові вимоги

Про це повідомляє "ТАСС".

Відзначається, що після прибуття до Мінська Пушилін прямо в аеропорту заявив, що вони з Дейнего НЕ прибудуть на переговори контактної групи в Мінськ, поки президент України Петро Порошенко не віддасть указ про відвід озброєнь від фактичної лінії зіткнення.

"Поки Петро Порошенко не віддасть публічний наказ армії і Нацгвардії припинити вогонь, відвести артилерію і ракетні комплекси від лінії зіткнення станом на 31 січня 2015 на дальності, зазначеної в Меморандумі від 19 вересня", - уточнив Пушилін.

Нагадаємо, на сьогоднішні переговори до Мінська прибули парламентер від Києва екс-президент України Леонід Кучма, представник ОБСЄ Хайді Тальявіні, посол РФ в Україні Михайло Зурабов, а сама зустріч розпочнеться найближчим часом.

На 31 січня запланований черговий раунд переговорів тристоронньої контактної групи в Мінську з врегулювання конфлікту на Донбасі. Пріоритетними завданнями на поточний момент залишаються: припинення вогню, відведення озброєння на раніше позначені позиції, а також вирішення соціальних проблем.