Притулок для тварин у Бородянці залишили без фінансування, - волонтери

Комунальне підприємство "Притулок для тварин" у селищі Бородянка Київської області опинилося на межі виживання через відсутність фінансування

Про це Еспресо.TV повідомила волонтерка, яка допомагає притулку.

За її словами, на сьогоднішній день співробітникам притулку припинили виплачувати заробітну плату, тому невдовзі тварин просто нікому буде годувати, а харчі для собак вже майже закінчилися.

"Притулок опинився на межі виживання. Тварини утримуються у жахливих умовах і занадто ослабли через недостатність  харчування. Тим паче, що там є дуже малі цуценята, яких треба годувати по 4-5 разів на добу. Кличко обіцяв закрити притулок, а собак розподілити по інших притулках, але в результаті притулок не отримує з бюджету ані грошей на виплату зарплати співробітникам, ані на харчі для собак", - розповіла волонтерка.

Разом з тим, волонтерка додала, що співробітники ще очікують зарплати на наступному тижні, однак якщо цього не станеться, то швидше за все вони звільняться, а собак залишать напризволяще.

У самому притулку підтвердили інформацію, що у січні влада Києва припинила його фінансувати.

"Міська влада в цьому місяці вирішила залишити без фінансування не лише собак, і й працівників притулку", - повідомляє комунальне підприємство на своїй сторінці  "ВКонтакте".

Наразі штат притулку налічує 90 співробітників. На зарплати співробітникам підприємства  зі столичного бюджету виділялось 7,7 млн грн. Кошти на інші потреби (харчі для собак, комунальні послуги, бензин) притулок заробляв за рахунок комерційної діяльності та благодійних внесків.

Нагадаємо, на початку  року притулок для тварин у Бородянці опинився у центрі скандалу.
У ЗМІ повідомляли, що майже тиждень співробітники не годували собак і утримуються у жахливих умовах, через що тварини надто ослабли. 

У зв’язку з цим 12 січня мер Києва Віталій Кличко звільнив директора комунального підприємства Тараса Смурного. Мер заявив, що на цій посаді повинна працювати людина, яка любить тварин.
Він також пообіцяв закрити це комунальне підприємство, а собак розподілити по іншим притулкам.