Жінки, які активно користуються косметикою, можуть стати жертвами раннього клімаксу

Лікарі застерігають: рання менопауза не тільки негативно впливає на репродуктивну функцію, а й в цілому скорочує тривалість і знижує якість життя жінки, приводячи до розвитку серцево-судинних захворювань, остеопорозу та інших проблем зі здоров'ям

Повідомляє Еспресо.ТV з посиланням на Медікфорум.

"Жінки недооцінюють вплив на свій організм хімічних речовин, що містяться в косметиці, засобах особистої гігієни, продуктах побутової хімії і просто у навколишньому середовищі", - стверджують фахівці.

У ході дослідження медиками був проаналізований значний масив даних за 1999-2008 роки, отриманих в ході масштабного загальнонаціонального дослідження здоров'я населення. Ці дані включали в себе показники здоров'я більш ніж 31 тисячі осіб, включаючи майже півтори тисячі жінок у постменопаузі. Людей, зокрема, тестували на рівні вмісту в крові та сечі штучних хімічних сполук, що руйнують ендокринну систему.

Було встановлено, що у жінок, в організмі яких фіксувався високий рівень вищеназваних хімікатів, менопауза наступала на 2-4 роки раніше, ніж у жінок з їх низьким вмістом.

"Ці речовини порушують природний процес секреції і розподілу гормонів в організмі, що веде до раннього припинення функції яєчників", - висловилися з цього приводу дослідники.

Медики пояснюють, що небезпечні речовини можуть міститися в тому, чим багато жінок дуже люблять користуватися: в продуктах побутової хімії, засобах особистої гігієни та косметиці, лосьйонах, парфумах, гримі, рідкому милі, спреях для укладання волосся, лаку для нігтів і так далі. Вони рекомендують переглянути своє ставлення до використання такої продукції і не зловживати нею.