Маршрутки в Києві подорожчають до 6 грн, - ЗМІ

Столична влада дозволила київським перевізникам підвищити тарифи на проїзд до 6 грн

Про це пише газета "Сегодня", передає Еспресо.TV.

За інформацією видання слідом за подорожчанням проїзду до "психологічної відмітки" в 5 грн на маршрутах "Союз-авто", підняти ціни в маршрутках до 5-6 грн зібралися й інші перевізники.

У КМДА вже подали документи на узгодження підвищених тарифів більше десятка компаній, і багато хто отримав на це добро від влади.

Вже на цьому тижні тарифи на проїзд зростуть на маршрутах №242 (вул. Індустріальна – метро "Лісова") і №496 (лікарня "Феофанія" – метро "Лук'янівська"), які обслуговує ТОВ "Ярославь-Авто". Як заявив перевізник, спочатку ціни з нинішніх 4 грн підвищать до 5 грн, а пізніше – і до 6 грн.

Всього компанія обслуговує 20 маршрутів, і на всіх пасажирам доведеться платити більше.

"На першому етапі ми піднімаємо ціни на двох маршрутах, і поки не до 6 грн, а до 5. На наступному тижні – ще на трьох. І так, поступово, протягом місяця, доведемо до економічно обгрунтованої ціни на інших. До березня всі маршрути вийдуть з новими тарифами. Маршрути з найдовшою відстанню коштуватимуть 6 грн, трохи коротші – 5-5,50 грн, а короткі – 4,5 грн. По 6 грн коштуватимуть ті маршрути, які проїжджають відстань близько 30 км. У нас таких три", – розповів директор компанії Ігор Гусак.

Кажуть, що погодили в КМДА підвищення цін, і інші великі перевізники: "Кийтранс-2005", "Універсал-транс", ПП "Авен-Езер" та інші.

Як пише газета, деякі перевізники зізнаються, що чекатимуть підвищення тарифів у метро і "Київпастрансі", щоб підвищити розцінки в своїх маршрутках разом з ними.