Надію Савченко треба негайно рятувати, бо в її організмі почнуться незворотні процеси, - лікарі

Лікарі елітної "Феофанії"стверджують, що стан української льотчиці Надії Савченко, яка голодує з 13 грудня, значно погіршився і її треба негайно рятувати

За їх словами,  від такого тривалого голоду в організмі починаються незворотні процеси, передає Еспресо.TV  з посиланням на ТСН.

Вони стверджують, що втрата 18 кг  - це межа і вивести її з такого стану буде вкрай важко, оскільки  за 50 днів на одній воді з організму зникає глюкоза, яка міститься в печінці, втрачаються білки, жири, і людина худне.

Ніякі крапельниці з фізрозчинів, які, за словами адвокатів, вводять Савченко, не замінять їжі.

"Йде виснаження всіх процесів, йде дистрофія тканин. Тобто йдуть зміни у всіх внутрішніх органах, ті ж самі ентероцити, в яких не потрапляє харчування і кровопотік, в них відбувається атрофія, тобто зараз взяти і наїстися, не вийде. Більшість людей гинули не тоді, коли голодували, а коли їх швидко починали відновлювати", - кажуть лікарі.

Нагадаємо, сьогодні виповнюється рівно 50 днів, як Надія Савченко оголосила голодування на знак протесту проти російської агресії проти України.

Вона п'є тільки воду. Умовити льотчицю поїсти поки не вдається нікому. Через адвокатів їй передають масла для тіла і таблетки вітамінів.