Після невдалого штурму Дебальцевого терористи перекидають сили до Вуглегірська і готуються до прориву

Після невдалого штурму Дебальцевого російсько-терористичній війська почали відходити до Вуглегірська, а також переозброюються у Донецьку

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

За його інформацією, зокрема, під час боїв за Дебальцеве російсько-терористичні війська, дислоковані в районі Горлівки, отримали наказ від "командування ДНР" виділити частину сил і засобів до складу однієї з ударних груп, які раніше наступали через Вуглегірськ на Дебальцеве.

"Горлівський гарнізон" терористів  виділив бронегрупи (до 15 одиниць бронетехніки, включаючи 7 танків), частина якої (як мінімум три танки і два ББМ) була відразу ж знищена при атаці на блокпост українських військ.

Ще одна група противника біля дороги у напрямку до Дебальцевого була накрита українською артилерією. Таким чином, терористи втратили ще два танки, два ББМ, і як мінімум три вантажних автомобіля.

"В результаті противник припинив наступ на Дебальцево і почав відхід до Вуглегірська, залишивши підбиту техніку",  - написав Тимчук.

Він також поінофрмував, що протягом минулих вихідних в районі Дебальцевського плацдарму російсько-терористичні війська намагалися нарощувати тактичну щільність своїх підрозділів шляхом, зосереджуючи сили і засоби на певних напрямках.

Крім того, на Вуглегорському напрямку є намагання ешелонування терористів  з метою створення тактичного резерву для "прориву".

Тимчук також повідомив, що фіксується перекидання через Макіївку і Єнакієво, а також Алчевськ і Стаханов підкріплень для формувань противника, які ведуть бої в районі Дебальцевого.

 Всього протягом останньої доби терористи перекинули в даний район близько 55 одиниць бронетехніки: 35 одиниць - через Макіївку і Єнакієве, 20 одиниць - через Алчевськ.

Відзначається також перекидання живої сили (в основному критими вантажівками, а й частково на броні). Всього перекинуто понад 1200 осіб.

Крім того, за даними "ІС",  терористи продовжують проводити інженерні роботи на певних ділянках в районі Ясинуватської розв'язки і Пантелеймонівки, а також намагаються зайняти вигідні рубежі і позиції (транспортні вузли і розв'язки, висотки, перехрестя і шляхопроводи).

"Також противник намагається зміцнитися вздовж траси Горлівка - Донецьк з метою прикриття тилу і лівого флангу свого угруповання, зосередженого для дій в районі Дебальцевого", - зазначив Тимчук.

Тим часом у Куйбишевському, Київському та Петровському районах Донецька командування російсько-терористичних військ здійснює перегрупування своїх формувань, прагнучи також виділити частину сил в тактичний резерв. "Доукомплектування озброєнням, військовою технікою та живою силою поки проходить "в плановому режимі", проте має тенденцію до пролонгації у зв'язку з подіями навколо Дебальцевого", - зазначив військовий експерт.