Росія порушує регламент ФІФА, граючи товариські матчі в Криму

ФФУ повинна звернутися в УЄФА та ФІФА з протестом, бо за регламентом ФІФА російські клуби не мають права проводити товариські матчі в Криму

Як повідомляє Еспресо.TV, російські клуби "Торпедо" та "СКА-Енергія" на зборах в Криму зіграли товариські матчі проти "ТСК" та "СКЧФ". Також "СКЧФ" зіграє із саратовським "Соколом". Відповідну інформацію, а також відео матчів можна легко знайти в youtube. В майбутньому це відео можна використовувати, щоб документально підтвердити дану інформацію.  

Як відомо, 4-го грудня 2014 року УЄФА заборонив кримським клубам брати участь в чемпіонаті Росії.

"Крим слід розглядати в якості "спеціальної зони". Починаючи з 1 січня 2015 року футбольні клуби Криму не мають права брати участь в змаганнях, які проводить РФС. РФС не має права організовувати футбольні змагання в Криму без узгодження з ФФУ", - йшлося в заяві. 

Зазначимо, що товариські матчі порушують статтю регламенту ФІФА щодо проведення міжнародних матчів.

"Всі Міжнародні матчі повинні проводитися з дозволу Членів, до складу яких входять команди, що беруть участь, а також Члена (Федерації), на території якого пройде матч".

Зазначимо, що Крим в Україні вважається тимчасово окупованою територію, а у світі анексію Криму ніхто не визнав. Виходить, що у світі Крим також вважається територією України. Із цього також випливає, що кримські клуби знаходяться під юрисдикцією ФФУ.

Крім цього, у статті 83, пункт 2 Статуту ФІФА говориться: "Члени ФІФА та їхні клуби не можуть проводити матчі на території іншого члена ФІФА без його дозволу".

Тому ФФУ може в черговий раз звернутися до ФІФА та УЄФА, щоб відстояти інтереси України.