Денисенко: Рада може провалити заборону російських зомбосеріалів через лобі Льовочкіна та Фірташа

Сьогодні Верховна Рада через потужне лобі Сергія Льовочкіна і Дмитра Фірташа може провалити законопроект про заборону трансляції російських серіалів, які пропагують війська агресора

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив один з авторів законопроекту, народний депутат Вадим Денисенко.

"Станом на зараз ситуація на межі. Тобто існує висока ймовірність того, що у відповідальний момент низка депутатів витягнуть свої карточки і скажуть, що їх не було в залі. Нажаль, з того що я бачив, все робиться для того, щоб цей законопроект сьогодні був можливо навіть був завалений", - сказав Денисенко.

На його думку, це пов’язане з тим, що навіть у провладній більшості існує велике лобі телеканал у "Інтер".

"Це лобізм Сергія Льовочкіна і Дмитра Фірташа, який присутній у переважній більшості", - сказав автор законопроекту.

При цьому він вважає, що цей лобізм немає під собою жодних економічних мотивів.  "Це мотиви Кремля, який вимагає, щоб на український  телеканалах  масовано йшли зомбосеріали", - вважає нардеп.

На його думку, з тих самих причин нардепи можуть "поховати" ще два законопроекти, які передбачають надати Нацраді з телебачення і радіомовлення більше повноважень, а також заборону росіянам мати частку власності українських телеканалів.

Денисенко вважає, для "збереження обличчя" парламентарі у першому читанні можуть їх підтримати, а в майбутньому будуть просто саботувати.

Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада України проголосувала в першому читанні законопроект нардепів Миколи Княжицького та Вадима Денисенка, який передбачає заборону трансляції аудіовізуальної продукції країни-агресора.