США не планують найближчим часом постачати зброю Україні

Сполучені Штати наразі не прийняли рішення щодо постачання Україні летальної зброї, водночас варіант такої підтримки не виключається в майбутньому

Таку позицію висловила в понеділок речник Держдепартаменту США Джен Псакі, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Ми сфокусовані, як і раніше, на політичному та дипломатичному рішенні, яке ми продовжимо просувати", - зауважила представник Держдепу.

При цьому вона наголосила, що у Вашингтоні ставлять за мету не протистояти озброєним проросійським бойовикам, а взагалі "змінити поведінку Росії, в тому числі запровадженими санкціями, а також допомогти Україні та уряду подолати нинішній перехідний період".

Відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати інформацію, що в Білому домі розглядають можливість почати постачання зброї в Україну, Псакі відповіла: "Жодних рішень не було зроблено". Водночас, за її словами, США "зберігають право розглядати різні можливості". Вона уточнила, що в адміністрації ведеться робота щодо оцінки ситуації.

Представник зовнішньополітичного відомства США також нагадала, що паралельно Вашингтон збільшив нелетальну військову допомогу для України.