У Росії політик подав до суду на НТВ за брехню

Співголова партії РПР-ПАРНАС Михайло Касьянов подав позов до Пресненського районного суду Москви на телекомпанію НТВ за поширення в ефірі і в інтернеті образливих "брехливих відомостей і тверджень"

Про це політик повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуку", передає Еспресо.TV

За словами Касьянова, в березні 2013 року і в листопаді 2014 НТВ показав фільми, в яких йшлося, що політик у 1998 році, як заступник міністра фінансів, керував "групою олігархів", які організували розкрадання 4,5 мільярда доларів кредиту Міжнародного валютного фонду.

У розмові з "Коммерсантом" Касьянов уточнив, що йдеться про показані 6 березня 2013 року програми "ПП: розслідування. Список Браудера" і 16 листопада 2014 "Очима Шерлока Холмса. Літера "М".

"Починаючи з 2005 року, щодо мене пройшло кілька хвиль дискредитації. Але всі ці роки, намагаючись зганьбити мою репутацію і створити у населення негативне ставлення до мене, брехня подавалася з посиланням на чутки і думки: "як кажуть", "ходять чутки", тобто без затвердження фактів. У даних двох випадках редакція НТВ, як то кажуть "розслабилася" - не вважала за необхідне зробити будь-які застереження, оголошуючи брехню правдою ", - розповів Касьянов.

Політик вимагає від НТВ визнати поширені відомості недійсними і такими, що порочать честь і гідність. "НТВ має відповісти за брехню", - підкреслив Касьянов. Крім того, він вимагає стягнути з каналу мільйон рублів.

Касьянова відправили у відставку з посади прем'єр-міністра Росії в 2004 році. Після цього політик пішов в опозицію. З 2012 року він є співголовою РПР-ПАРНАС.