Новим командиром "дудаєвців" в АТО став "вбивця Путіна"

Після загибелі в бою під Дебальцевим легендарного генерала Іси Мунаєва командування батальйоном імені Джохара Дудаєва прийняв на себе майор збройних сил Республіки Ічкерія Адам Осмаєв

Про це повідомила в понеділок на брифінгу в Одеському кризовому медіа-центрі прес-офіцер чеченського батальйону імені Дудаєва Аміна Окуєва, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

Як раніше зазначив народний депутат Борис Філатов, ціною свого життя Іса Мунаєв не дав замкнути оточення під Дебальцевим.

Зазначається, що наступник героїчного комбата здобув економічну освіту в Букінгемському університеті. Два роки тому був ув'язнений в Одесі "за підготовку замаху на Путіна". Однак на заваді екстрадиції Осмаєва до Росії став Європейський суд з прав людини. А 18 листопада 2014 року підсудного Осмаєва звільнили з-під варти в залі суду.

Нагадаємо, бригадний генерал Мунаєв, комбат Міжнародного миротворчого батальйону ім. Джохара Дудаєва, забезпечував у запеклих боях під Дебальцевим прикриття підрозділів.

Мунаєв прибув в Україну влітку 2014 року, створив батальйон, який допомагав українцям відстоювати свою свободу і незалежність у боротьбі з російськими окупантами. Генерал з честю пройшов першу і другу чеченські війни, а загинув смертю хоробрих, борючись за свободу України на українській землі.

Він збирався звернутися до Президента України з проханням про отримання українського громадянства. Він любив Україну і пишався волелюбним українським народом.

"Ми клопочемо про нагородження бригадного генерала Іси Мунаєва орденом Свободи (посмертно) - державною нагородою України для відзначення іноземців за видатні й особливі заслуги при утвердженні суверенітету та незалежності України", - резюмувала прес-офіцер Окуєва.