Пентагон запропонував поставляти в Україну ракетні комплекси

Пентагон продовжує наполягати на постачанні Україні летального зброї, зокрема, протитанкових ракетних комплексів Javelin

Про це з посиланням на педставників Пентагону повідомляє газета The Wall Street Journal, передає РБК-Україна.

За даними видання, американські військові стратеги впевнені, що відправка Javelin в Україну зробить армію цієї країни більш маневреною. Спочатку комплекси зроблені так, щоб їх міг переносити один солдат. Однак у США вважають, що в Україні було б правильніше встановлювати Javelin на автомобілі. Це дозволило б більш ефективно боротися проти танків.

Крім Javelin Пентагон пропонує відправляти в Україну і стрілецьку зброю. Позиція військових поділяється радниками Барака Обами, які впевнені, що США повинні активніше допомагати Україні в боротьбі з сепаратистами на сході країни. При цьому в Держдепі напередодні не підтвердили прийняття рішення про постачання летального зброї в Україну.

Нагадаємо, серед оточення президента США Барака Обами збільшується кількість прихильників ідеї надати Україні летальну зброю. В свою чергу, в Держдепартаменті США заявивши, що поки рішення з цього приводу не приймалися, однак вивчається можливість надання зброї Україні в майбутньому.

Зазначимо, що глава Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер рекомендував США утриматися від поставок зброї в Україну.