Українські кіномитці зняли фільм про війну на Донбасі, який планують показати в Каннах та на "Санденсі"

Творці української стрічки "Міна" вже завершили зйомки, наразі збирають гроші для пост-продакшну

Творча команда короткометражного художнього фільму "Міна", що був відзнятий в зоні бойових дій на Сході України, просить усіх небайдужих підтримати виробництво стрічки. Про це повідомляється на сайті Biggggidea.com

Творці фільму переконані, що повідомлення у ЗМІ не можуть розповісти про війну на Сході України так, як це зробить фільм. "Ми ж хочемо дати можливість глядачам відчути, прожити, зануритись у реальність, в якій сьогодні живуть мільйони українців. Фільм "Міна" - це наша спроба відображення дійсності через художню форму, яка завжди була простішою та зрозумілішою для глядача", - йдеться у повідомленні.

Наразі зйомки вже завершені, творча група працювала у визволеній частині Донецької області та відвідала Слов’янськ, Семенівку, Артемівськ, Сіверськ та Святогірськ.

Митцям зараз не вистачає грошей лише для "post-production": монтаж, корекція кольору, візуальні ефекти, дубляж, озвучення, створення титрів, анімацій.

"Ми вже вклали власні ресурси, але для завершення всіх робіт по фільму потрібно ще 84 тисячі гривень. Тому нам необхідна ваша допомога", - звернулись вони до всіх небайдужих.

Прем’єра фільму запланована на міжнародному кінофестивалі в Каннах. Окрім цього, творці домовились про підтримку фільму відомими голлівудським продюсером Tony Scotti, який планує заявити стрічку ще на провідних кінофестивалях (Sundance, AFI, Berlin, Toronto, Palm Springs, Raindance, Encounter), багато з яких є відбірковим етапом для кваліфікації на премію Оскар (в номінації художніх короткометражних фільмів).