Американський модельєр створює яскраві сукні зі сміття

Крістен Еліс знайшла творче рішення, як "утилізовувати" сміття

Модельєр Крістен Еліс створює стильні коктейльні та вечірні сукні зі сміттєвих пакетів та гральних карт. Але при цьому її наряди недешеві, їхня вартість коливається близько $1500, пише The Daily Mail.

Крістен Еліс працює в компанії Garbage Gone Glam, яка займається інноваційною еко-модою, створюючи одяг з пляшок від напоїв, листівок, непотрібних квитків на концерти.

Компанія працює в Палм-Біч та в Нью-Йорку. Представники Garbage Gone Glam зазначають, що мають прихильниць свого одягу по всьому світу.

Крістен Еліс каже, що почала придумувати одяг зі сміття ще в коледжі, оскільки її дуже дратувала велика його кількість навколо, тому вона хотіла вирішити цю проблему творчо.

"Я почала спостерігати, що ми з моїми трьома подругами по кімнаті залишаємо щодня дуже багато сміття. Це було неймовірно! - поділилась Крістен, - Тому я почала збирати поліетиленові пакети, журнали, коробки, упаковки щодня".

Спочатку проект Крістен був скоріше забавкою, ніж серйозною справою. 

Крістен працювала на Тижні моди у Нью-Йорку та на власні очі бачила, який вплив мода здійснює на суспільство.

"Люди божеволіють від стилів, кольорів, гарного дизайну. Поки я працювала за лаштунками, я зрозуміла, що можу цим впливом моди скористатися для гарної справи, аби покращити нашу планету", - зазначила Крістен.

Тепер у Garbage Gone Glam є свій інтернет-магазин, де можна придбати сукні від $500 до $1500.

Крістен каже, що ці сукні можуть бути навіть дорожчими, ніж стандартні. "Наші сукні цікаві багатьом. Їх замовляють і для малих підприємств, і для великих, і підлітки, і зірки. Ми спеціалізуємося на коктейльних та бальних сукнях, однак в нас є лінія і для чоловіків. Ми виготовляємо на замовлення піджаки, брюки та шорти", - додала вона.