Житомирська чиновниця розіграла родинний спектакль аби уникнути люстрації, - ЗМІ

5 лютого в Богунському районному суді Житомира розглядатимуть справу щодо в.о. начальника головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області Лілії Куришко

За допомогою позову власного чоловіка Куришко спробує уникнути люстрації та ще на якийсь час залишитись у своєму кріслі. Останній заявляє, що Куришко є волонтером в АТО і тому не може бути звільнена у відповідності до закону "Про очищення влади", передає Еспресо.TV з посиланням на "Житомир.Online".

Як нагадує видання, ще на громадському обговоренні, яке проходило напередодні призначення Лілії Куришко на нинішню посаду, до неї було багато питань. Тоді один із відомих місцевих підприємців відверто заявив, що пані Куришко, працюючи на посаді заступника начальника податкової, вимагала у нього хабар. Йшлося також про схеми, за якими частина коштів від перевірок йшла до бюджету, а частина зазначалась окремим стовпчиком у якійсь табличці.

Попри звинувачення, в Києві так і не знайшли кандидатури, до якої таких би питань не виникало. З 8 вересня вона була призначена у статусі в.о. на нинішню посаду.

Протягом кількох місяців з дня її призначення навколо Лілії Анатоліївни не вщухали скандали. То під ГУ Міндоходів в області збирались підприємці, то громадські активісти звинувачували її у приховуванні великого будинку, в якому мешкає родина Лілії Куришко. Адже в офіційній декларації про цей самий будинок немає ані слова.

4 грудня минулого року розпочалась перевірка щодо Лілії Куришко в рамках виконання закону про люстрацію. У пресі одразу з’явилась заява чиновниці на ім’я голови Державної фіскальної служби. Посилаючись на численні закони та Конституцію, вона повідомила, що протизаконних дій під час режиму Януковича не вчиняла, хоча і працювала тоді на керівних посадах. Вона також повідомила що підстав проводити перевірку щодо неї немає, але чомусь вирішила надати на неї згоду.

Вже за кілька тижнів у розпорядження місцевих видань потрапив інший, ще цікавіший документ – позов Дмитра Деречі - батька спільної з Куришко дитини. Ще донедавна, зокрема на тих самих громадських слуханнях, про які йшлося раніше, вона називала його своїм чоловіком. Дереча подав позов до Куришко та Державної фіскальної служби. В ньому йдеться, що малолітня донька Куришко проживає з батьком (та позивачем), а мама фінансує потреби дитини за усною домовленістю між подружжям чи колишнім подружжям. Батька дитини, який офіційно не працює, стурбувало те, що Лілія Куришко має бути звільнена за законом "Про очищення влади", тож вона не матиме можливості фінансувати дитину.

В той же час турботливий батько вважає, що Куришко не робить все можливе, щоб залишитись на посаді. Він стверджує, що по роботі і як волонтер в.о. начальника фіскальної служби перебувала в зоні АТО. Це є підставою не застосовувати до чиновниці люстрацію. Але, на його думку, Лілія Анатоліївна не надала необхідні відомості про перебування в зоні АТО люстраторам. Тож саме через суд Дмитро Дереча вирішив примусити її надати інформацію про перебування в зоні АТО.