Голий російський художник занурився головою у кучугур

Художник Андрій Кузькін показав перформанс в рамках свого проекту "Явище природи, або 99 пейзажів з деревом" у Воронежі

Автор роздягнувся і занурився вниз головою в центрі міста, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Лента.ru.

Фото з перформансу Андрій Кузькін презентував 2 лютого в місцевій галереї "Х.Л.А.М.", де проходить його персональна виставка.

Автор розповів, що його надихнула робота батька, художника Олександра Кузькіна, "99 пейзажів з деревом". Крім того, за словами Кузькіна-молодшого, в юності він склав вірш: "Я хочу впасти з поверху і застромитися в асфальт головою, щоб потім махати ногами, як дерева гілками".

В рамках проекту "Явище природи, або 99 пейзажів з деревом" оголений Кузькін або інші добровольці закопуються в землю по плечі в різних точках світу. Таким чином, на думку автора, тіло стає схожим на дерево. Воронеж виявився 36-м містом, де Кузькін показав свій перформанс. До цього роботу художника побачили, зокрема, жителі Кейптауна, Берліна, Києва, Москви, Нью-Йорка, Лондона, Красноярська.

Андрій Кузькін народився в Москві в 1979 році. Вперше звернув на себе увагу в 2008-му, коли під час молодіжної бієнале "Стій! Хто йде?" показав відразу кілька робіт, в тому числі інсталяцію "Місце, де ніхто не турбує" і перформанс "По колу", під час якого Кузькін місив ногами цемент до його застигання. За цю роботу Кузькін отримав державну премію в галузі сучасного мистецтва "Інновація".