У російському МЗС просять Україну не скасовувати "зручний і ліберальний" режим перетину кордону

Москва закликає Київ зберегти колишній порядок перетину кордону для громадян обох держав

Про це йдеться в коментарі МЗС Росії, оприлюдненому прес-службою дипломатичного відомства у середу, передає Еспресо.TV.

"Офіційного повідомлення від української сторони ми поки не отримували. Йдеться, судячи з усього, про рішення української сторони відмовитися від зручного і ліберального режиму поїздок громадян Росії на Україну, що передбачається чинною угодою між урядом Російської Федерації та урядом України про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації від 16 січня 1997 року і протоколом від 30 жовтня 2004 про внесення змін до згаданої угоди", - йдеться у повідомленні.

"Нічого окрім жалю подібне рішення Києва викликати не може, оскільки в результаті таких дій української сторони значно ускладняться контакти між мільйонами громадян двох держав, родинні та прикордонні зв'язки. Ми ж, навпаки, виходячи з гуманітарних міркувань, вважаємо важливим зберегти колишній порядок перетину кордону", - кажуть у російському МЗС.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав постанову уряду, згідно з якою громадяни Росії в'їжджатимуть до України виключно за закордонними паспортами.

В свою чергу Росія не буде відповідати симетрично на рішення України про в'їзд громадян РФ за закордонними паспортами, але відреагує адекватно, про що заявив голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький.

"Ми жодним чином не будемо відгороджуватися, не прийматимемо ніяких обмежувальних заходів ", - розповів депутат.