В ОБСЄ закликають до триденного перемир'я в Дебальцевому, щоб евакуювати людей

На тлі важких боїв, що тривають в районі міста Дебальцеве, а також гуманітарної ситуації, що погіршується, на сході України Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликає негайно припинити військові дії в зоні конфлікту

Міністр закордонних справ головуючої в ОБСЄ Сербії Івіца Дачич також висловлює глибоке співчуття у зв'язку з загибеллю людей, йдеться в заяві, опублікованій на сайті організації у вівторок, 3 лютого, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

Дачич закликає всі сторони, залучені в конфлікт, за сприяння спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, "щонайменше на три дні" встановити перемир'я в Дебальцеве та його околицях. Це дозволило б провести термінову евакуацію мирного населення, зазначає Дачич. Він доручив Хайді Тальявіні, представнику ОБСЄ на переговорах контактної групи з України, зайнятися реалізацією пропозиції про припинення вогню в рамках роботи групи.

"Перемир'я повинне бути використане для негайного відновлення консультацій з метою встановлення постійно діючого режиму припинення вогню і повної реалізації Мінського протоколу та Мінського меморандуму", - йдеться в заяві ОБСЄ.

Мінські домовленості залишаються основою для врегулювання конфлікту мирним шляхом, зазначає організація.