Васильєва до Савченко: Путін не вартий того, щоб за нього вмирати

Українська льотчиця Надія Савченко вже завдала сорому Путіну тим, що так довго голодує, тому зробить більше, якщо це голодування припинить

Про це в ефірі Еспресо.TV заявила правозахисниця, засновниця групи "Груз-200 из Украины в Россию" у "Фейсбуці" Олена Васильєва.

"Я сьогодні виклала відео-звернення Олени Васильєвої до Надії Савченко. Питання в тому, що я давним-давно в російському протесті і голодування є крайнім заходом протесту, тому що ми всі проходили це. Моє останнє голодування в 2013 році було 17 діб, і тільки мої друзі змусили мене вийти з нього, тому що переконали, що Путін не вартий тієї жертви, не вартий того, щоб за нього вмирати", - зазначила російська правозахисниця.

Вона наголосила, що наразі настав дуже складний момент у голодуванні української льотчиці Надії Савченко, адже психологічно і фізіологічно їй уже не хочеться відновлюватися.

"Проблема в тому, що Надії зараз дуже важко і психологічно, фізіологічно вона знаходиться в тому стані, коли вже не хочеться відновлюватися. Це найскладніший момент, їй необхідно зупинитися", - вважає Васильєва.

За її словами, голодування Савченко – це самогубство.

"Ми давним-давно між собою в мережах говоримо, що Путін поводиться так, ніби він виплодок пекла. Якщо так, то виходить так, що доведення Надією самої себе до загибелі - це звичайне самогубство", - зауважила правозахисниця і назвала льотчицю "сильною жінкою".

"Я вважаю, що вона сильна жінка. Вона завдала сорому вже Путіну тим, що провела таке найпотужніше, тривале голодування, і більше вона зробить, якщо це голодування припинить, і в кінцевому підсумку ми зможемо її витягнути, і вона з'явиться тут, в Україні, і ми всі її обіймемо, і будемо пишатися цією жінкою", - зазначила Васильєва.

Як повідомила правозахисниця, вона ще зранку надіслала своє відеозвернення до Савченко її захисникам Марку Фейгіну і Миколі Полозову, щоб вони показали їй. "Тому що в даний момент психологічно складно їй переключитися".

"Не варто цю жертву приносити на вівтар Путіну, тому що у нього немає алергії на кров", - підсумувала Олена Васильєва.

Нагадаємо, народний депутат України Надія Савченко, яку у Росії звинувачують у загибелі російських журналістів, голодує 54-й день. Як повідомила сьогодні сестра льотчиці, формула крові льотчиці змінюється й аналізи погіршуються.

Сьогодні було оприлюднене інтерв'ю Савченко, в якому вона заявила, не має наміру припиняти голодування, навіть якщо це буде загрожувати їй смертю.

Тим часом, євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявічюс оголосив голодування на знак протесту проти незаконного ув'язнення в Росії Надії Савченко.